Berita

Ruangan berita terkini dan pengumuman dari Pejabat Hal Ehwal Pelajar, Universiti Teknikal Malaysia Melaka

TERKINI

Anugerah Khas TUAH

November 26, 2020

Semua acara dipertandingkan secara dalam talian bagi mematuhi keperluan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapka oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) untuk mengelakkan penularan dan jangkitan wabak Covid-19. Pasukan UTeM merangkul juara keseluruhan Kejohanan eSport Uni League- 2020 dan membawa pulang piala pusingan kejohanan di samping 3 kejayaan lain iaitu juara bagi acara AOV, tempat ketiga bagi acara HOK dan tempat keempat bagi acara PUBG Mobile. 

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) terus mengiktiraf dan menghargai kakitangannya yang menyumbang kepada pembangunan sukan menerusi Anugerah Sukan Staf yang diadakan bertempat di Bangunan Canselori UTeM, Durian Tunggal pada 4 November 2020 lalu.

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) telah mencipta sejarah baru apabila dinobatkan sebagai juara keseluruhan bagi Kejohanan sulung eSport Uni League 2020 apabila berjaya mendahului saingan hebat daripada 67 institusi pengajian tinggi lain.

Info

8 DIMENSI TUAH

Adalah menjadi salah satu keutamaan pihak Universiti untuk melahirkan graduan yang profesional dan beretika dengan meningkatkan kompetensi dan kecemerlangan sahsiah kepada para pelajar di UTeM. Melalui konsep pelajar UTeM adalah TUAH, segala program yang dijalankan menerapkan keupayaan dan kebolehan pelajar UTeM sebagai TUAH UTeM yang profesional, beretika, ihsan dan daya juang yang tinggi.

TUAH (Tangkas. Unggul. Adaptif. Holistik) UTeM

TUAH UTeM diperkenalkan sebagai salah satu keunikan dan ‘jenama’ untuk pelajar UTeM. TUAH UTeM dilancarkan pada 8 Mac 2019 merupakan representasi kepada ciri-ciri dan juga atribut mahasiswa UTeM yang ingin dilahirkan iaitu TANGKAS, UNGGUL, ADAPTIF dan HOLISTIK. Nilai-nilai ini akan diterapkan kepada semua para pelajar UTeM, seterusnya menjadi satu keunikan, iaitu semua pelajar UTeM yang bertuah adalah TUAH.


Kalendar Aktiviti

No Events were found.