Wacana Madani : Enam Tonggak Membangunkan Malaysia Madani

May 18, 2023

17 Mei 2023 | 26 Syawal 1444H

Alhamdulillah, Program Wacana Madani : Enam Tonggak Membangunkan Malaysia Madani yang berlangsung pada pagi tadi telah berjalan dengan lancar dan baik.

Program bermula dengan ucaptama oleh YBhg. Profesor Dato Dr. Mohammad Agus bin Yusoff, Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM) Jabatan Perdana Menteri.

Seterusnya, diikuti dengan forum Wacana Madani yang yang disampaikan oleh 3 orang ahli panel iaitu YBhg. Datuk Profesor Madya Dr. Sabri bin Mohamad Sharif, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar & Alumni), Encik Mohd Jamizal bin Zainol, Pengerusi Pusat Polisi dan Hal Ehwal Ekonomi Malaysia (PEACE) dan Saudara Iqbal Hakimi bin Mohammad Feirdaus, Naib Yang Di-Pertua 2 MPP.

Program ini diadakan bagi mengetengahkan konsep ‘Malaysia Madani’ dan mengupas serta memperjelaskan enam tonggak membangunkan Malaysia Madani.

Diharap melalui program ini, para pelajar dapat memanfaatkan ilmu yang telah disampaikan untuk diaplikasi dalam kehidupan seharian.

#myutem #myhepautem #hepaprihatin #UTeMprihatin #tuahutem #hepautemterbilang #teamutem #keluargautem #tnchepautem #utemcampus #utemcares #menjajaruniversitimelonjakehadapan

Ingin menjadi TUAH UTeM?
Ayuh bersama kami di Universiti Teknikal Malaysia Melaka

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) ditubuhkan pada 1 Disember 2000 sebagai IPTA Teknikal pertama di Malaysia.